Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Libra Libera (22/2008.)

Autor:

Izdavač: Autonomna tvornica kulture

Godina izdanja: 2008

Cijena: 35,00 kn

Broj stranica: 184

Uvez: meki

Časopisi

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Sadržaj:

1. SETH GRAHAM SMITH: KAKO PREŽIVJETI HOROR FILM: Čitate li ovu Libru Liberu u napuštenoj ludnici, na groblju, ili okruženi čudnom maglom dok iz svih smjerova dopiru čudni, pomalo jezivi zvukovi, izgledaju li svi vaši prijatelji kao da su pobjegli iz filma strave? Imamo lošu vijest za vas - možda ste zaista u gabuli, možda se i vi nalazite u filmu strave a vaš život visi o koncu koji je scenarist nacrtao oko vaše glave. No još ima nade. Hitno pročitajte ovaj tekst i pokušajte spasiti što se spasiti dade - možda čak i vlastiti život.

2. RICHARD BRAUTIGAN: PECANJE PASTRVA U AMERICI: odlomak kultnog romana jednog od najvećih ekscentrika američke književnosti. Pecanje pastrva je proza koja je utkala halucinacije u društveni komentar, pastoralne meditacije u kulturalnu satiru i novinsko izvješće o svakodnevnoj egzistenciji u nihilistički punk.

3. SARAH "PINKIE" BENNET: KAKO ODJENUTI PAPU U SVAKOJ PRIGODI: Najnovija papina poslanica, poznata i pod nazivom Papa vs. Lagerfeld, donijet će spokoj vašem izgledu i vječnu nadu vašim manirama.

4. EDWARD GOREY: ČUDESNA SOFA I DRUGA DJELA: Rad ovog neobičnog autora spoj je teksta i crno-bijelih ilustracija koje su kritičari uspoređivali s "knjigom snimanja nijemog filma". Svijet pretrpanih dnevnih soba uređenih u stilu edvardijanskog razdoblja prate besmrtne rečenice poput one: "Poslije je Gerald učinio Elsie tu užasnu stvar s tavom".

6. MIKE TOPP: SLOGANI KOJE SAM ČUO U SNU: Zvijezda nezavisnog američkog izdavaštva, Mike Topp svojim kratkim tekstovima zamućuje granice između poezije, proze i logike.

7. PROZA: Sana Perić umjetničkog imena Rusulica i Ljuba Lozančić po prvi puta objavljuju u Libri i širem univerzumu. No Rusulica nije autorica, riječ je o medijsko-realističnom projektu koji u virtualnom svijetu već neko vrijeme skuplja sljedbenike.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu