Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pjesničko čitanje iz 'Banijske književne antologije'

Large novo
Utorak
08.03.2022.

Kako naše spisateljice i pisci razmišljaju o Baniji prije i poslije razornog potresa, pritom spašavajući regionalnu kulturnu baštinu, imat ćete priliku poslušati na pjesničkom čitanju iz Banijske književne antologije u Galeriji Šira u petak, 11. ožujka 2022. u 18 sati. 

Poslije razornog potresa 29. prosinca 2020. godine, kada je nepovratno uništen dio materijalne kulturne baštine Petrinje i cijele Banije, reagirali su glasovi banijskih pjesnika i pjesnikinja. Pjesnik, prevoditelj i prozaist Miroslav Kirin svakodnevno je objavljivao njihove pjesme na društvenim mrežama, nastojeći na taj način istaknuti i promovirati u javnosti manje ili više poznate autore i autorice s područja Banije. Potpomognuta velikim interesom javnosti i združenim uredničkim naporima Miroslava Kirina i Borisa Vrge objavljena je Banijska književna antologija u kojoj je zastupljeno 38 autora i autorica poezije i proze. 

Na čitanju sudjeluju Ivan Babić, Sanja Baković, Tomica Bajsić, Vid Bešlić, Ana Brnardić, Branko Čegec, Tomislav Domović, Ena Katarina Haler, Dorta Jagić, Renata Jambrešić Kirin, Maja Rivić, Domagoj Rogulja i Evelina Rudan

U galeriji će se moći razgledati i trenutna izložba autorskih postera studenata Nastavničkog odsjeka ALU pod nazivom Poezija u slici koji su nastali nadahnuti pjesmama iz antologije.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu