Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada za Homes

Large homes
Nedjelja
09.06.2013.

Nagrada koja se punih 17 godina zvala Orange Prize, a sad se zove Women's Prize for Fiction (dok će se od sljedeće godine zvati po novom sponzoru Baileysu) namijenjena je autoricama koje su napisale najbolji roman na engleskom jeziku. 

Ove godine u konkurenciji su se našla vrlo jaka imena: Hilary Mantel, Zadie Smith, Barbara Kingslover, Kate Atkinson, Maria Semple i Amy M. Homes. Kao glavne favoritkinje slovile su Mantel i Homes, a upravo potonja osvojila je nagradu za svoj crnohumorni roman May we be Forgiven
Predsjednica žirija, glumica Miranda Richardson, obrazložila je odabir: "Ovogodišnji popis finalistica bio je iznimno jak i žiri je vodio dugotrajne i burne rasprave, ali na kraju smo se složile da je May we be Forgiven fenomenalna, originalna, nevjerojatno duhovita crna komedija - subverzija 'američkog sna'. Ovo je knjiga koju želimo ponovo čitati i pokloniti je našim prijateljima."
Homes će doma odnijeti 30.000 funti nagrade, kao i brončani kipić Bessie. Amy M. Homes je inače 52-godišnja američka autorica koja, osim kratke proze i romana, također piše kolumne o umjetnosti i scenarije za televizijske serije. Pisala je scenarij za seriju The L Word, a sad u produkciji HBO-a radi na seriji The Hamptons.
izvor: Women's Prize for Fiction
foto: David Shankbone

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu