Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Random Penguins

Large random penguins
Ponedjeljak
29.10.2012.

Prije nekoliko dana došla je potvrda o pregovorima o spajanju dviju velikih izdavačkih kuća, Random Housea i Penguina. Dennis Johnson iz nezavisne izdavačke kuće Melville House objašnjava što bi to spajanje značilo za ostale izdavače, pisce i kupce.

Random House i Penguin zajedno drže 30% prodaje knjiga. Random House pod ugovorom ima Dana Browna, Toni Morrison i Johna Grishama, a Penguin Patriciju Cornwell i Junota Diaza. Njihovo spajanje dolazi kao odgovor na prijetnju od Amazonovog monopola na tržištu knjiga i e-knjiga. Izgleda da veći izdavači počinju udruživati snage (kao u ovom slučaju) kako bi opstali u borbi protiv moćnog Amazona koji niskim cijenama i prljavim trikovima pokušava oslabiti sve druge igrače na tržištu.

Rezultat ovakvih događanja na tržištu vjerojatno će biti duopol Amazona i udruženih jakih izdavača. U takvom duopolu, manji izdavači će biti prisiljeni ili postati dio jedne od dvije strane ili pokušati preživjeti od mrvica.

izvor: Melville House
foto: Flits333

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu