Petak
10.11.2017.

Širi izbor za prvog Frica
Extra_large_maculato
Foto: maculato / Flickr
A+ A-
Objavljen je širi izbor za prvo izdanje književne nagrade Fric. Nagrada je dobila ime po Krleži, a dodjeljuje se za najbolju neprevedenu knjigu fikcijske proze. 
 
U konkurenciji je bilo 70 naslova, a žiri (u sastavu: Biljana Romić, Goran Gavranović, Hana Jušić, Dubravko Lepušić i Boris Rašeta) odabrao je 13 knjiga za širi izbor. To su:
 
 
Predsjednica žirija Biljana Romić rekla je: "Nevjerojatan je broj pisaca koji pišu suvremenu hrvatsku prozu na vrlo visokoj razini. Teško je bilo odlučiti tko od njih treba ući u širi izbor jer ih ima puno podjednake kvalitete."
 
Popis je prilično zanimljiv, mada valja primijetiti da je izdavač inače odličnog Jarkovog romana Emigranti ujedno i organizator ove nagrade. 
 
Slijedi uži izbor (šest naslova) i objava pobjednika u prosincu. Nagrada iznosi 75.000 kuna brutto za autora. Nagradu organizira tjednik 24 sata Express, a glavni pokrovitelj je Barcaffe.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!