Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 30.1. - 5.2.2017.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
29.01.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Žena iz Isle Negre, María Fasce (Hena com)
Žena iz Isle Negre istodobno je važan književno-povijesni dokument u kojemu su događaji iz stvarnoga života obogaćeni fikcijom, ali i fascinantna proza snažno nabijena emocijama u kojoj se dojmljivo ukrštaju životne putanje više pojedinaca tvoreći tako priču izrazite napetosti i literarne snage.

2. Zavičaj, zaborav, Ludwig Bauer (Fraktura)
Sudbina podunavskih Nijemaca, pojedinac nasuprot sistemu te odnosi muškarca i žene u vremenu opterećenom poviješću – velike teme Ludwiga Bauera – duboko prožimaju roman Zavičaj, zaborav

3. Kak je zgorel presvetli Trombetassicz, Marko Gregur (Hena com)
Ovaj je roman za suvremenu hrvatsku književnost dvostruko heretičan: napisan je na podravskom kajkavskom, a nađe se u njemu i predgajskog pravopisa. Dakle, već ga zbog toga valja cifrasto pozdraviti. 

4. Ako ikad, Aleksandra Orlić (Hena com)
Ako ikad poželimo pročitati roman o ljubavnom trokutu u kojem tri žene bez cenzure poniru u svoje ljubavne priče, naći ćemo ga među ovim koricama. Protagonistice romana na svojoj su koži iskusile da ljubav – bila ona strasna, pragmatična, nestabilna, romantična, zaigrana, nježna, nesebična ili luda – uvijek ima nuspojave na koje nismo računali.

Publicistika: 

1. Od željezničke kolonije do Ravnica, Antonio Jurčev (Naklada Ljevak)
Zanimljivo putovanje poglavljima ove monografije vodi nas kroz stare povijesne cjeline kvarta: Željezničkom kolonijom, Ravnicama, parkom Maksimir, Fakultetskim dobrom i Sveticama. U monografiji su opisani svi najvažniji događaji iz njihove prošlosti, kao i međusobne poveznice koje su promatrane kroz razna vremenska razdoblja.

Događanja:

Ako govorite francuski i volite se družiti navratite u Booksu 1. veljače u 18 sati na Francusku srijedu. U petak 3. veljače u 19 sati dođite u Booksu na predstavljanje časopisa Nepokoreni grad, koji ovog puta problematizira pitanje migracije u kontekstu tzv. izbjegličke krize. 

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu