Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 26.12 - 1.1.2017.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
25.12.2016.

Noviteti:

Proza:

1. O ljubavi, batinama i revoluciji, Nora Verde (Sandorf)
LJubav, batine i revolucija, tri riječi-gromade, tri su tematska okvira unutar kojih se kreće devet protagonistica ove knjige. Ispisane iz pozicije onih koje se patrijarhatu opiru, prkose mu ili ga na bilo koji način remete, ove priče odbijaju svoje junakinje ostaviti na margini, već ih bacaju u samo središte borbe. 

2. Stockholm Noir, Nathan Larson (Durieux)
Nova zbirka u ediciji DURIEUX NOIR, tetovirana likovima iz podzemlja Stockholma, grada za koji nismo ni znali da ima svoje mračno lice, čitatelju donosi niz priča iz bogata, naizgled savršena društva, sve vidljivije raslojena socijalnim i rasnim razlikama, te hladno plavom s jedne i uzavrelom južnjačkom krvi s druge strane zakona.

3. Susanin efekt, Peter Høeg (dispt)
Glavni je lik romana-trilera Susanin efekt 43-godišnja Susan, profesorica eksperimentalne fizike s nevjerojatnom sposobnošću izazivanja iskrenosti u osoba – ljudi joj se jednostavno povjeravaju.

Publicistika:

1. Emocije i društveni mir, Richard Sorabji (Sandorf)
Riječ je o kapitalnom djelu u kojem nam predstavlja genealogiju emocija i eksplicira kako su se različiti filozofi i teolozi nosili s problemom emocija i strasti u svakodnevnom životu. Sorabji objašnjava nastanak emocija i strasti te nudi terapeutske modele kako se nositi s unutarnjim svijetom emocija koje determiniraju našu percepciju stvarnosti.

Događanja:

Booksa je i ovaj tjedan u duhu praznika, stoga je i naš program malo skraćen. No, ipak vas nismo ostavili bez ičega. Dođite u utorak 27. prosinca u 19 sati na predstavljanje knjige Bojana Gagića: Možda je ovo moj grad. U srijedu 28. prosinca u 19 sati pak navratite na predstavljanje zbirke priča Marka Dejanovića: Van brloga.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu