Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Uži izbor V.B.Z.-ove nagrade za mlade

Large novo
Srijeda
09.02.2022.

Danas nam lijepe vijesti stižu iz V.B.Z-a! Na literarni natječaj za mlade Sve je lako kad si mlad? koji je inspiriran knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima, pristiglo je čak 83 sjajne priče u kojima su mladi pisali o svojim željama i strahovima, temama koje ih zanimaju i zabavljaju, muče i vesele.  

Žiri se našao pred teškim zadatkom jer nije mogao odabrati samo 10 priča koje su zaslužile naći se u finalu, stoga su izdvojili 15 finalistkinja i finalista čije su se priče istaknule kvalitetom i maštovitošću. Priče je ocjenjivao žiri u sljedećem sastavu: urednica Sandra Ukalović, prevoditeljica i stručna suradnica V.B.Z-a Nikolina Dadić, voditeljica društvenih mreža V.B.Z-a Vedrana Bibić, urednica dječjih knjiga Aleksandra Stella Škec i urednica Koraljka Penavin (predsjednica žirija).

Imena svih finalistkinja i finalista pročitajte na linku. Tri najbolje priče objavit će se u ponedjeljak, 22. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu. 

Držimo palčeve svima i sretni smo što mladi i dalje žele dijeliti svoje priče!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu