Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razgovor 'Poezija je za sve'

Large novo

Foto: kolaž (fotografija Gordana Benić) i naslovnica knjige.

Srijeda
16.03.2022.

Dok je ovogodišnje proljeće najavljeno za 20. ožujka, nama proljeće tradicionalno počinje na Svjetski dan poezije, dan poslije. Želite li se pridružiti slavlju, priključite se razgovoru s vrsnim pjesnikinjama. Knjižara Fraktura će u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine u 20 sati ugostiti Andrianu Škunca kojoj će se pridružiti Monika Herceg.

Zbirka sabranih pjesama Otok, zrcalo riječi Andriane Škunce dugo je očekivan događaj naše književnosti. Presjek stvaralaštva jedne od naših najvećih pjesnikinja donosi portret ljubavi, obiteljskih odnosa i otoka. Upravo je Andriana Škunca u hrvatsku književnost uvela otok kao književni fenomen, istaknuto je u najavi. 

Poezija Andriane Škunce rezonira i s današnjim vremenom – koračajući kroz njezine stihove, jasno je da je poezija, kada jest velika, zaista bezvremenska i da u svako doba ostaje s čitateljima. Ono što Otok, zrcalo riječi također donosi jest poetika mira i cjeloživotne potrage, osluškivanja prirode i unutrašnjih glasova, i možda je upravo ovo vrijeme kada bi se ta poezija trebala uzeti kao mogući lijek za anksioznost sadašnjice. 

Razgovor možete pratiti uživo na YouTube kanalu i na Facebooku Frakture.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu