Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Radionica o digitalnom prikupljanju čitateljskih dojmova

Large untitled design  4
Utorak
08.03.2022.

Prisjetimo li se svojih omiljenih knjiga, zašto često možemo prizvati u pamćenje samo emotivne dojmove, ali ne i detalje radnje? Zašto smo skloni zaboraviti točno ime autora, ali možemo precizno rekonstruirati izgled naslovnice? I zašto možda znamo koga je ubio Raskoljnikov, ali ne kako je roman završio?

Ako vas ovakva pitanja intrigiraju, ne brinite, znamo kamo se možete uputiti u potrazi za odgovorima!

U Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu, 30. ožujka u 14:30 sati održat će se interaktivna radionica o digitalnom prikupljanju čitateljskih dojmova koju je organizirala istraživačka grupa PoKUS (FFZG) u suradnji s britanskim Open Universityjem.  

Grupa PoKUS pod vodstvom dr. sc. Lovre Škopljanca radi na petogodišnjem istraživačkom projektu "Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici" čiji je cilj na uzorku od 1000 neprofesionalnih čitatelja istražiti dojmove, navike i pamćenje hrvatske čitateljske populacije. Open University je pod vodstvom dr. sc. Shafquata Towheeda proveo sličan europski projekt READ-IT u sklopu kojega je razvijena i digitalna pričalica (chat bot) za prikupljanje dojmova o književnosti. U britansko-hrvatskoj suradnji nastala je i lokalna inačica pričalice.

Na radionici će se obrazložiti detalji navedenih istraživanja, predstavit će se domaća pričalica, a posjetitelji će je na licu mjesta moći isprobati i komentirati. Također će moći postaviti druga pitanja o projektima ili se prijaviti za sudjelovanje u istraživanju. Radionica će biti na engleskom jeziku, dostupna i preko internetske platforme Microsoft Teams. Besplatna je i otvorena studentima i svim ostalim zainteresiranim građanima.

Ostale detalje o projektu provjerite na službenoj stranici i na Twitteru

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu