Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Promocija dječje predstave-pričaonice 'Tata slikovnica'

Large pou novi marof4

Foto: Press.

Petak
04.02.2022.

Uvijek rado širimo vijesti o događajima koji uvode najmlađe u svijet čitanja, stoga predlažemo da u raspored za vikend uvrstite zanimljivu dječju predstavu-pričaonicu Tata slikovnica kojoj se možete pridružiti sutra, 5. veljače u 12 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) u Zagrebu. 

Tata Slikovnica je igrokaz u storytelling formatu za jednog glumca i mnoštvo likova, a nastala je iz istoimene dječje internetske serije na YouTube kanalu Malog teatra. Do sad je snimljeno dvadesetak epizoda i odigrano isto toliko izvedbi u Zagrebu, Novoj Gradiški, Glini, Gorama i Petrinji. Djeci se u izvedbi predstavlja nekoliko različitih naslova knjiga i slikovnica, pri čemu se postavljaju pitanja koja se tiču poznavanja knjiga. U ulozi aktivnih sudionika, djeca biraju naslove koji će se izvoditi i zajedno komentiraju pitanja vezana uz čitanje.

Teme i priče koje program obrađuje nisu samo zabavne, već i ciljano pedagoško-odgojne. Između ostalog, bave se pitanjem moralne osjetljivosti i emocionalne zrelosti kod djece predškolske i školske dobi, na njima zabavan, shvatljiv i pristupačan način. Tata Slikovnica također kroz usputne i zabavne savjete o prehrani te kroz pjesme Zubi, zubi, zubi i Ispred naše škole osvještava djecu po pitanjima zdravog života, zdrave prehrane i higijene.

Dosad su se čitale slikovnice Ja sam Kibibi, a tko si ti Ane Đokić, Imati sve Irene Zelene, Maca Papučarica Ele Peroci, Kako živi Antuntun Grigora Viteza i brojne druge. Predstava je namijenjena djeci od 3 do 9 godina, u trajanju od 40 minuta. Ostali detalji dostupni su na internetskoj stranici Malog teatra.

Osim što ujedinjuje književnu, glazbenu, i dramsku umjetnost, ova predstava istovremeno zabavlja i potiče na kreativnost i maštovitost. Takvim interdisciplinarnim pristupom postiže se objedinjen i višedimenzionalan pogled na područje čitanja i knjige, a potiče aktivno i kritičko čitanje kod djece. Apsolutno podržavamo!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu