Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Predstavljanje antologije 'Od Matoša do Maleša'

Large dizajn bez naslova   2023 10 17t132026.342
Utorak
17.10.2023.

Pred nama je promocija knjige koja će sigurno privući pažnju ljubitelja poezije, studenata književnosti (pogotovo u vremenu priprema za ispite) i drugih znatiželjnika koji žele svježi uvid u modernu poeziju. 

U Rijeci nas očekuje predstavljanje antologije Od Matoša do Maleša sastavljača Tomislava Brleka, koje će se održati u srijedu, 18. listopada 2023. s početkom u 19 sati u Antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b).

O knjizi će govoriti književnik Miljenko Jergović i sastavljač Tomislav Brlek, dok će razgovor moderirati Saša Stanić.  

Antologija je zamišljena kao cjelina koja predočuje specifičnu logiku, pri čemu, jasno, nije riječ ni o kakvoj kvazi-evolutivnoj putanji, nego o poetskoj morfologiji koja se očituje u načinima nadovezivanja na prethodno ostvareno, što, ne samo da ne isključuje, već dapače pretpostavlja, kako otklone, tako i osporavanja. Nije u pitanju proces, već evaluacijska perspektiva, koja nam omogućuje uvid u suptilnije načine povezivanja djelā od jednosmjernog pseudoprogresivnog kretanja. Prateći protejske preobrazbe jedne od ključnih književnih paradigmi, ova antologija od Matoša do Maleša iscrtava jasno isprativ luk, u čijoj napetosti rezonira njezina lovina: rijetka, zlatna zvjerka moderne pjesme.

Više o knjizi pronađite ovdje.

Vidimo se!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu