Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

O životu u zreloj dobi

Large novooo

S naslovnice knjige. 

Utorak
15.03.2022.

Strastveno zagovaramo cjeloživotno čitanje, stoga rado podržavamo književne događaje za naše starije sugrađane. V.B.Z. je organizirao tribinu pod nazivom Život u zreloj dobi: dobrobit navika čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja koja će se održati u srijedu, 16. ožujka 2022. godine u 10 sati u Domu za starije osobe 'Park' u Zagrebu. 

Ovim javnim druženjem i razgovorom, V.B.Z. ujedno predstavlja biblioteku Na margini: manje zastupljeni glasovi, književne vrste i iskustva u europskim književnostima u okviru koje je nedavno objavljen grafički roman Ljeto njezina života. Radi se o prvoj suradnji pisca Thomasa von Steinaeckera i sjajne njemačke ilustratorice Barbare Yelin, a u romanu je ispričana topla ljudska priča o temama koje često izbjegavamo: životu u staračkom domu, ispravnosti životnih odluka i tome što je, zapravo, sreća.

Na tribini će sudjelovati psihologinja Jasminka Despot Lučanin, ravnateljica doma Nataša Koražija i voditelj Vladimir Šagadin

S gošćama će se razgovarati o životu u trećoj dobi, o predrasudama koje vladaju prema ljudima u zrelim godinama, ali i o realnosti njihova života, pogotovo u sadašnjem "novom normalnom" trenutku, gdje se svijet pred našim očima mijenja, a budućnost postaje neizvjesna. Također, razgovarat će se o navici čitanja u poodmaklim godinama, o dobrobiti čitanja i kreativnog izražavanja, pisanju i ostalim aktivnostima. Publika iz Doma za starije osobe 'Park' također će biti pozvana podijeliti svoja iskustva o navedenim temama. 

Ne stignete li na razgovor uživo, moći ćete ga pratiti na V.B.Z.-ovom Youtube kanalu

Možda će vas zanimati
Na blic
Homepage thumbnail slike 689 01.03.2022.

Blic pitanja: Anđela Zrnić

Anđeli Zrnić, pobjednici V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?', postavili smo nekoliko blic pitanja!

Piše: Ivana Dražić

Na blic
Homepage thumbnail image0 25.02.2022.

Blic pitanja: Roko Juretić

Roku Juretiću, pobjedniku V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?' postavili smo nekoliko blic pitanja.

Piše: Ivana Dražić

Proza
Homepage photo 1495968283540 e1df41995ba6 22.02.2022.

Sve je lako kad si mlad

Donosimo priču Anđele Zrnić, koja je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojila prvo mjesto u kategoriji priča mladih od 15 do 18 godina.

Proza
Homepage photo 1604118469935 7a9ff84bef1b 22.02.2022.

Šoping groznica

Priča Roka Juretića, koji je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojio prvo mjesto u kategoriji priča mladih do 14 godina.

Kritike
Homepage coelho 26.03.2017.

Dosada književne korektnosti

Recentni pobjednički romani nagrade VBZ / Tisak Media nisu potpuno loši, ali se zadržavaju na razini odmjerenog i nazovi-duhovitog.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage susjed 18.12.2015.

Fatalna igra na sigurno

VBZ je nagradio roman 'Susjed' Marine Vujčić koji je problematičan zbog klišejiziranog i stereotipnog prikaza žene kao usidjelice.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu