Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Mala knjižnica, veliki uspjeh

Large fotka

Foto: Facebook; Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Utorak
15.03.2022.

Dobre vijesti stižu nam iz Koprivnice! Knjižnica 'Fran Galović' odabrana je u uži izbor za prestižnu međunarodnu nagradu za izvrsnost (International Excellence Award 2022.), objavljeno je na stranicama knjižnice

Nagrada se dodjeljuje u okviru ovogodišnjeg Londonskog sajma knjiga i priznanje je za značajna postignuća u svijetu knjige, nakladništva i izdavaštva. O njezinim dobitnicima odlučuje stručni žiri, zajedno s britanskom zajednicom nakladnika Publishers Association, želeći istaknuti i promovirati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada.

O ulasku u uži izbor svake kategorije odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka iz pojedinih područja. Tako se u odabranom društvu od sedamnaest zemalja našla i Hrvatska, odnosno Koprivnica koja se za titulu natječe uz knjižnicu u Johannesburgu i knjižnicu u Sharjahu (Ujedinjeni Arapski Emirati). U ovoj kategoriji koprivnička knjižnica našla se drugi put, a njezin ravnatelj Karlo Galinec naglasio je kako "primarnu zaslugu za takav uspjeh imaju zaposlenici knjižnice i njihova inovativnost i spremnost da razmišljaju izvan okvira."

Prošlogodišnju nominaciju knjižnica je zaslužila svojim programom namijenjenim osobama starije životne dobi 'Mala škola korištenja pametnih telefona' i programom TEDxKoprivnicaLibrary, a ovogodišnju su joj nominaciju donijeli programi 'BookTalk za odgojitelje' i 'Mitska bića – digitalna priča'. 'BookTalk' uključuje podršku odgojiteljima, koja se izuzetno važnom pokazala u vrijeme pandemijske krize, dok je projekt 'Mitska bića' rezultirao razvojem interaktivne aplikacije za djecu. 

Ovakav uspjeh zaista je pokazatelj da se i 'male' knjižnice mogu konkurirati 'velikima'. Za predan trud i rad uvijek je lijepo dobiti priznanje, pogotovo kada se ono poklopi sa zadovoljstvom korisnika i ocjenom struke. 

Dobitnici nagrade bit će proglašeni u travnju na Londonskom sajmu knjiga. Držimo fige!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu