Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitateljski klub 54+: intervju s Tanjom Mravak

Large 01
Nedjelja
25.11.2018.

Prva knjiga o kojoj će raspravljati Čitateljski klub 54+ je zbirka priča Naša žena Tanje Mravak koja nam je nedavno gostovala u Booksi.

U razgovoru s Katarinom Luketić koji se održao u petak, 16.11. Tanja Mravak govorila je o pisanju i kazivanju priča, o našim i ničijim ženama, o komunikaciji, bliskosti i konfliktu, o stvarnoj i imaginativnoj Zagori, o patrijarhatu, kolektivnom mentalitetu i pojedinačnim otporima te o terapijskim i drugim moćima književnog teksta.

Kako je naglasila Katarina Luketić, Tanja Mravak zna kako izreći ono neizrecivo, a svima jako dobro poznato. Ona piše o svijetu koji svi dijelimo i s kojim smo familijarni, ali suprotno prevladavajućem trendu u suvremenoj domaćoj prozi, ne čini to iz autobiografskog polazišta.

Kao svojevrsnu pripremu i dodatni materijal za diskusiju na sastanku Čitateljskog kluba 55+ koji će se održati u utorak, 27.11. u 18 sati, predlažemo da pogledate snimku Tanjinog gostovanja u Booksi.

Vidimo se!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu