Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rowling inkognito

Large rowling not
Nedjelja
14.07.2013.

J. K. Rowling nije bila oduševljena recepcijom, publicitetom i kritikama koje su pratile njen roman Prijevremeni izbori. Umorna od visokih očekivanja i stalnih usporedbi novog djela sa serijalom o Harryju Potteru, odlučila je potajice napisati roman pod drugim imenom. Tako je napisala kriminalistički roman The Cuckoo's Calling i objavila ga u travnju pod pseudonimom Robert Galbraith.

Roman prati dogodovštine Cormorana Strikea, privatnog detektiva i bivšeg ratnog veterana. U bilješci o piscu stoji da je Galbraith bivši vojnik i zaštitar koji je napisao roman temeljen na vlastitim iskustvima. Roman je dobio veoma dobre kritike, pogotovo s obzirom da se radilo o debitantskom djelu nepoznatog autora. Ipak, novinari Sunday Timesa posumnjali su u talent pisca-početnika te su, nakon istrage, pokazali da se iza imena Galbraitha zapravo krije poznata britanska književnica.
"Nadala sam se da ću sačuvati ovu tajnu još nešto duže jer je bilo izrazito oslobađajuće biti Robert Galbraith", priznala je Rowling, "Bilo je predivno objaviti knjigu bez pompe i očekivanja, i uživati u kritikama koje su adresirane na drugo ime."
izvor: The Guardian
foto: milchpuder

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu