Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje, 10. – 16.3.2014.

Large 2074d
Subota
08.03.2014.

Noviteti:

Proza:
1. Kratkotrajna odgoda, Reha Çamuroğlu (Naklada Ljevak)
Ovaj povijesni roman temelji se na neuspjelom pokušaju atentata 1905. godine i rasvjetljava posljednje dane Crvenog Sultana i Osmanskog Carstva, kao i zakulisne političke igre i njihove posljedice. Monsieur Charles sa suprugom Annom početkom 20. stoljeća iz Belgije bježi u Istanbul, ne bi li ondje krenuo ispočetka. Kao stručnjaku za eksploziv, ponuđeno mu je da izvede atentat na Abdulhamida II., turskog Crvenog Sultana.

2. Čovjek Duh, Roger Hobbs (Algoritam)
Napisan s izvanrednom pronicljivošću i fantastičnim prikazom detalja iz kriminalnog svijeta, radnjom koja nam neprestano izmiče i zahtijeva našu dublju angažiranost, i glasom protagonista toliko suverenim da čitatelja drži prikovanim uz knjigu od prve do posljednje riječi, ovaj roman djelo je novoga književnog talenta koje ga smješta u sam vrh suvremenih majstora trilera.

3. Pudli lete na jug, Pero Kvesić (Hena com)
Knjiga sadrži prozu prethodno objavljenu na Kvesićevim blogovima, a u kojoj se bavi dvjema tematskim preokupacijama: neobičnim i naoko neobjašnjivim događajima iz svakodnevice, te suživotom čovjeka i njegova najboljeg prijatelja – psa. Kvesić je sklon anegdotalnom pristupu, često balansira na granici fikcije i stvarnosti, a tekstovi su redovito autobiografski obilježeni.

4. A onda je Božo krenuo ispočetka, Marina Vujčić (Hena com)
Glavni lik, 45-godišnji Božo, nezadovoljni je, neostvareni, frustrirani intelektualac, pretjerano (samo)analitičan, neprilagođen, introvertiran – ukratko, nesretan. Jer, toliko je usmjeren propitivanju sebe i svega oko sebe, da propušta živjeti, da mu 'pravi život' izmiče. Stoga odlučuje 'napokon svoj život uzeti u svoje ruke' te napušta suprugu, i iz Dalmacije odlazi u Zagreb, gdje će, nada se, promjena životnog okruženja donijeti osobno zadovoljstvo, psihičku stabilnost i sreću.

Ostalo:
1. Prosvjetljenje, Alberto Villoldo (Planetopija)
Život nas sâm po sebi na mnoge načine poziva na inicijaciju – kroz mogućnost ljubavi, gubitak roditelja ili prijatelja, rođenje djeteta ili tešku zdravstvenu krizu. A istinsko prosvjetljenje događa se kad se suočimo s osobnim izazovima i iskusimo duhovni preporod – ili inicijaciju – koji iz njih proizlazi. Ova knjiga pokazuje nam kako da se pozdravimo s vlastitom prošlošću, otkrijemo sveti prostor duha i radosti te sjedinimo tijelo i dušu.

Književna događanja:

U srijedu se možete pridružiti promociji romana ‘Skriveno’ Dine Milinovića u caffeu U dvorištu.

Dva dana poslije, u petak, dođite u Booksu gdje će u sklopu Književnog budoara, na tribini ‘Književnost, između’ gostovati mladi srpski pisac i hip-hoper Marko Šelić Marčelo.

Ostala književna događanja potražite u Servisnima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu