Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kolovoške novitade

Large kolovoz
Srijeda
06.08.2014.

Ljeti, kao što znamo, izdavači rade onak – s pola snage. Kapne poneki novi naslov i svi čekaju jesen. Jer jesen je navodno super vrijeme za plasirati friške knjige. Postoji i ona druga teorija (uvijek postoji) po kojoj je baš zbog toga pametno izdati knjigu prek ljeta. Pošto nije gužva.

Obišli smo nekoliko zagrebačkih knjižara i, ruku na srce, nije baš gužva. Prodavači(ce) se dosađuju igrajući tetris na ajfonima ili pospano prate zalutalu muhu koja špancira po izloženim knjigama. S vremena na vrijeme netko i uđe, ali odmah vidiš da taj zalutali svat neće nikaj kupiti. Samo ubija vrijeme dok čeka curu, dečka, frendove ili baku, pa će onda na kavu.

kako je drugdje ne znamo pouzdano, ali evo, Jill Guccini s Book Riota piše o nekoliko naslova na koje vrijedi obratiti pozornost, a izlaze (ili su već izašli) tijekom kolovoza:

The Magician’s Land, Lev Grossman

Bad Feminist, Roxane Gay

Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage, Haruki Murakami

My Drunk Kitchen: A Guide to Eating, Drinking and Going With Your Gut, Hannah Hart

Sisters, Raina Telgemeier

Kad bi, ovako na neviđeno, morali odabrati samo jednu knjigu, uzeli bi Sestre. Više o svim naslovima pročitajte na stranicama Book Riota.

foto: Matt McGee

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu