Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Priča se (p)o gradu II

Large trogir
Srijeda
11.09.2013.

Pravilnik o tijeku i održavanju Natječaja

I. Opća načela
Projekt izdavanja zbirke priča Priča se (p)o gradu II projekt je Gradske knjižnice Trogir (u daljnjem tekstu GKT). Potaknuti odličnim odazivom i zanimljivim pričama pristiglima na natječaj 'Priča se (p)o gradu' prošle godine, organizatori su odlučili raspisati novi natječaj s ciljem poticanja stvaralaštva na način koji uključuje njegovanje i razvijanje pisane riječi sa zavičajnom (trogirskom) tematikom. Želja organizatora je da ovaj natječaj postane prepoznatljiv pisani predstavnik Gradske knjižnice Trogir i samog grada Trogira.

II. Sudionici
Ne postoje dobna, spolna, vjerska, nacionalna i druga ograničenja u vezi sa sudjelovanjem u Natječaju za neobjavljenu priču 'Priča se (p)o gradu II' koji raspisuje GKT. Jedini je uvjet da autori/ce pišu na hrvatskom jeziku, pri čemu je dopušteno pisanje na dijalektu, korištenje žargona, razgovornog jezika i sl.

III. Provedba
Tema priče je slobodna, no uvjet je da se barem jednom u priči spomene Trogir/neka od trogirskih legendi, znamenitosti, posebnosti /osoba iz Trogira/osoba iz trogirske povijesti/događaji koji su se odvijali u Trogiru i sl.

Priče se šalju elektroničkom poštom na adresu prica.gkt@gmail.com s naznakom: "Za 2. natječaj za neobjavljenu priču".

Uz priču koju prijavljuje, sudionik je dužan poslati kratku biografiju (do 10 redaka).

Rok za slanje priča započinje 10. rujna 2013. i istječe 30. listopada 2013.

Organizatori će evidentirati sve zaprimljene radove koji odgovaraju kriterijima propisanima ovim Pravilnikom i obavijestiti pošiljatelje o primitku njihove elektroničke poruke/prijave.

IV. Kriteriji odabira
- molimo autore da se prilikom pisanja drže strukture književnog oblika priče, a koja sadržava: osnovne elemente dramatičke strukture, uvod (u okolnosti, situaciju i glavne likove), zaplet (događaj koji predstavlja predstojeći sukob), rastuću krizu (odlučujući trenutak za glavni lik i njegovu predanost određenom smjeru djelovanja), vrhunac (točka najvišeg interesa u smislu sukoba, i dio priče sa najintenzivnijim djelovanjem), rasplet (rješenje sukoba) i pouku,
- u priči mora biti spomenut grad Trogir (na način da bude mjesto radnje, ili da su spomenute neke znamenitosti grada Trogira, ili da su spomenuti ljudi iz suvremenog Trogira ili njegove prošlosti, da su likovi Trogirani i sl.) – važno je u priči imati poveznicu s Trogirom i trogirskim motivima,
- priča se na adresu elektroničke pošte prica.gkt@gmail.com šalje naslovljena u obliku: Ime_Prezime_Naslov priče.doc ili Ime_Prezime_Naslov priče.docx
- priča treba biti duljine do 10 kartica teksta (pisanog na računalu u MO Word-u, oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5)

V. Autorska prava
Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad poslanim pričama.
U slučaju da sudionici Natječaja pošalju priče a da nad istima nisu nositelji autorskog prava ili da na drugi način zloupotrijebe tuđa prava Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost.
Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima, Organizator stječe prava korištenja priča prijavljenih u okviru Natječaja u svrhu izdavanja zbirke priča Priča se (p)o gradu II bez plaćanja naknade autorima.
Organizator se obvezuje prilikom korištenja priča ili ulomaka iz priča navoditi ime i prezime autora te naslov priče.

VI. Žiriranje
Za potrebe odabira priča koje ulaze u zbirku Priča se (p)o gradu II formiran je tročlani žiri u sastavu Katica Belas, Dunja Kalilić i Sanda Marlais Buble.
Žiri će pristigle priče dobiti šifrirane te im imena i prezimena autora neće biti poznata.
Žiri će se u izboru priča za zbirku (osim kriterijima  navedenima pod točkom IV.) voditi kriterijima originalnosti, kreativnosti, maštovitosti, ...

VII. Objava zbirke priča Priča se (p)o gradu II
Priče koje zadovolje uvjete propisane Natječajem i budu odabrane žiriranjem bit će objavljene u zbirci priča Priča se (p)o gradu II i predstavljene u Gradskoj knjižnici Trogir u prosincu 2013. godine.
Ukoliko odaziv na Natječaj bude premalen, zbirka se neće izdati u tiskanom obliku već samo u elektronskom, na stranicama www.gkt.hr, a predstavljanje autora i njihovih uradaka održat će se istog datuma kao što je to predviđeno u slučaju objavljivanja zbirke.

VIII. Prijelazne i završne odredbe
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja na internetskim stranicama Gradske knjižnice Trogir www.gkt.hr  te na oglasnoj ploči GKT.
Sudjelovanjem u ovom Natječaju autori/ce pristaju na sve navedene uvjete.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu