Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pjesnička rezidencija 'POEMMA'

Large novo

Foto: Facebook; Gradska knjižnica i čitaonica Hvar.

Utorak
20.06.2023.

Načuli smo da je zanimljiv projekt zakazan u listopadu na Hvaru, pa detalji slijede u nastavku. 

Dvotjedna književna rezidencija 'POEMMA' je umjetnička rezidencija za hrvatske pjesnikinje i pjesnike u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te umjetničke organizacije Connect4.

Projekt povezuje autora i srednjoškolsku publiku sa svrhom poticanja interesa, razumijevanja i razine aktivnog sudjelovanja mladih u području interesa za književnost te njihove popularizacije među širom publikom uz gostovanja renomiranih pjesnika. Rezidencija ima za cilj razvoj i uključivanje publike u kreativni proces nastanka pjesama.

Rezidencija će se održati od 15. do 30. listopada 2023. godine u gradu Hvaru. Rezidentu su osigurani putni troškovi, smještaj i prehrana za vrijeme trajanja rezidencije.

Za prijavu je potrebno poslati životopis (duljine do 1800 znakova) uz obrazloženje zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji. Uvjet je da kandidat nije mlađi od 18 godina te da ima objavljenu barem jednu zbirku poezije. Rezidenta će odabrati tročlani žiri sastavljen od jednog člana umjetničke organizacije Connect4, jednog predstavnika Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te jednog stručnog savjetnika iz područja književnosti.

Prijave šaljite do 3. srpnja 2023. godine na email adresu 4.connect.for@gmail.com.

Ime odabranog rezidenta bit će objavljeno u kolovozu na mrežnim stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Hvar i društvenim mrežama umjetničke organizacije Connect4.

Sretno!

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Hvar.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu