Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču Broda-knjižare

Large brod knjizara
Utorak
17.04.2012.

Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba 'MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture', a Planet9 poklanja čitač elektroničkih knjiga, e-knjige s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100.000 naslova na stranim jezicima te priliku za promociju zbirke na planet9.hr.

Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektronskih knjiga.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija,  dr. sc. Lidija Dujić, književna kritičarka, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i Sanja Lovrenčić, književnica, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i
prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012. Prvi put zbirka priča će, osim u tiskanom izdanju, biti objavljena i dostupna na elektronskoj knjižari Planet9.

Natječaj je otvoren od 16. travnja 2012. do 16. svibnja 2012. godine.

Pravila natječaja za kratku priču:
Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine od 4 kartice (tj. 7.200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18.000 znakova). Na početku teksta treba stajati:

• ime i prezime autora
• poštanska adresa
• broj telefona/mobitela
• i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov). To znači: Ako Marica Marković šalje priču pod naslovom 'Večer na obali', tada naslov priloga i filea koji se tako šalje treba biti marković-marica-večer. Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica. Priča ne smije biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Propozicije Natječaja mogu se naći i na stranici na Facebooku:
http://www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture ili profilu na Facebooku: Brod Knjizara Brod kulture.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu