Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna radinica 'ZVONA i NARI'

Large zvonar i nari
Ponedjeljak
14.10.2013.

Prvi susret književne radionice bit će 15. studenog 2013. u 17 i 30 sati, u prostorijama Knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI u Ližnjanu.

Do tad svi zainteresirani imaju priliku prikupiti reprezentativan uzorak svojih priča, poglavlja romana, pjesama ili eseja i prijaviti se za radionicu.

Radionica neće biti isključivo radionica kreativnog pisanja već će se u jednakoj mjeri raditi i na 'kreativnom', kritičkom čitanju tekstova svih polaznika.

Radionica obuhvaća deset dolazaka, od studenog ove godine pa do svibnja sljedeće, te redovitu elektroničku komunikaciju.

Kao polaznici radionice dobrodošli su svi stanovnici s područja Općine Ližnjan, ali i iz susjednih općina, kao i iz Pule. Štoviše, radionice mogu pohađati svi oni koji su u prilici redovito, dakle svaka dva do tri tjedna, svratiti na sastanke u Ližnjan.

Kao i svi ostali programi Knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI, i ova je radionica besplatna za sve polaznike i korisnike.

Koordinatori radionice bit će Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, koji uz nekoliko objavljenih romana i zbirki priča imaju i formalno obrazovanje iz područja kreativnog pisanja (MFA diplomu losanđeleskog Otis College of Art & Design) i književnosti (PhD clevelandskog Case Western Reserve University). 

Potencijalni polaznici mogu se prijaviti za radionicu i dobiti dodatne informacije ako se jave na email: zvonainari@gmail, broj telefona 540 642 (tijekom radnog vremena knjižnice) ili ako u narednim tjednima osobno svrate u ližnjansku knjižnicu čije je radno vrijeme četvrtkom i petkom od 17 do 19 sati, te subotom od 10 do 12 sati.

Književnu radionicu, zajedno s ostalim programima Udruge ZVONA i NARI, omogućila je potpora Općine Ližnjan, Grada Pule, Istarske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Možda će vas zanimati
Booksina radionica kratke priče
Homepage oleg sergeichik puyznpizw00 unsplash 12.02.2024.

Lik

Donosimo priču Višnje Rakitovac naslova "Lik", nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Booksina radionica kratke priče
Homepage kayle kaupanger qdfk6rjyzr4 unsplash 05.02.2024.

Deklarejšn manifestejšn

Pročitajte priču Anere Stopfer nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Booksina radionica kratke priče
Homepage emmanuel cassar txiypogs4qm unsplash 01.02.2024.

Jedanaestica

Pročitajte priču Ane Marije Žagar nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Video
Homepage untitled design   2024 01 31t131329.553 31.01.2024.

Ferčecova radionica: Polaznice čitaju

Što voditelj radionice ima reći o svojim polaznicima/ama, kako se im svidjela radionica, što su naučili i što su sve napisali - saznajte u videu!

Booksina radionica kratke priče
Homepage aziz ayad njdyfoxdaus unsplash 26.01.2024.

A nitko da je uhvati

Donosimo priču Srebrenke Peregrin nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče, prve koju je vodio Goran Ferčec.

Booksina radionica poezije
Homepage maxwell ingham yylyjdjgvwa unsplash 22.01.2024.

Čep, mačka, teleskop, kuća, ljubav

Donosimo pjesme Ane Bakić nastale na Booksinoj radionici poezije koju vodi Dorta Jagić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu