Utorak
12.09.2017.

Drugi kadar 2017
Extra_large_yf4n4456
Izložba polaznika radionice
A+ A-
DRUGI KADAR, radionica umjetničke fotografije u Booksi, po četvrti put upisuje svoje polaznike.

Ova jedinstvena radionica namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.
 
Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni fotografski rad. Želja organizatora je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. 
 
Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.
 
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 30.09.2017. Broj polaznika je ograničen.

Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com 
 
Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 9.10.2017. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.
 
Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić uz gostujuće predavače. Radionicu organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba uz podršku književnog kluba BOOKSA.
POVRATAK NA VRH STRANICE