Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitanje političkih romana

Large 7675162140 bce14d10d5 z
Nedjelja
15.02.2015.

U radionicama Politički roman i Motor mijene čitat će se njemački i češki politički romani. 

Koja je politička moć književnog teksta? Gdje se generira otpor, a gdje nastaje kolektivni kritički um? Je li i književnost u vrijeme 'jake države' bila 'jača', a danas je konformirana, suglasna? Koji tekstovi čitatelja 'odgajaju' za odustajanje, a koji zagovaraju borbu? To su neka od pitanja o kojima će se raspravljati u vezi s odabranim romanima. 

Tko god se želi priključiti je dobrodošao. Poznavanje njemačkog/češkog je poželjno (ili bar želja da hinimo to poznavanje), ali nije uvjet. Tekstovi se mogu čitati i u prijevodu, a raspravljati dvojezično. Sudjelovanje je besplatno i knjige su besplatne.

Radionica Politički roman bavit će se češkim djelima i održavati u Češkoj besedi u Šubićevoj 20 u Zagrebu. Prvi sastanak je 17.2. u 18 sati, ali radionica počinje u ožujku i prijave su otvorene.

Radionica Motor mijene bavit će se njemačkim djelima i održavati u Goethe-Institutu u Vukovarskoj 69 u Zagrebu. Prvi sastanak je već danas 16.2. u 18 sati, ali radionica počinje u ožujku i prijave su otvorene. 

Obje radionice vodit će Ivana Perica, a prijave treba poslati na adresu: ivana.perica@univie.ac.at

foto: Piratska strana

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu