Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Među radoznalim arhivarima

Large 295838570 6eec2e3ccd z
Utorak
14.10.2014.

Godišnja konferencija Istraživačke mreže informatike zajednice (CIRN) održava se od 13. do 15. listopada u talijanskom gradu Prato. Konferencija razmatra računarstvo zajednice kao važno sredstvo za spajanje društva i tehnologije, a ne za nadzor i kontrolu. Pritom važnu ulogu igraju arhivi zajednice (community archives).

U Italiji će 'naše' boje braniti Dunja Kučinac (Kulturtreger) i Tamara Štefanac (Hrvatski željeznički muzej) koje će predstaviti Kurzivov i Kulturtregerov projekt Centar za dokumentiranje nezavisne kulture. Njihovo predavanje pod naslovom 'Prikupljanje alternativnih sjećanja' objasnit će nastanak Centra kao arhiva zajednice, odnos s institucionalnim arhivima i organizacijama civilnog društva te održivost arhiva.

Dunji i Tamari želimo svu sreću u susretu s radoznalim Talijanima i međunarodnim arhivarima, a čitatelje pozivamo da razgledaju Centar koji se nalazi, dakako - u književnom klubu Booksa.

izvor: Kulturpunkt
foto: Prato (Marco Magrini)

Možda će vas zanimati
Pisma Pukovniku
Homepage cro 23.06.2016.

Eurogroznica u Booksi

Mnogi misle da ljubitelji književnosti zaziru od sporta. No, u Booksi s velikim žarom pratimo kontinentalno nogoloptačko nadmetanje.

Piše: F. B.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu