Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Marksizam u MaMi

Large marx
Ponedjeljak
10.03.2014.

Marksizam je kao što sama riječ kaže: filozofski pravac temeljen na djelima Karla Marxa i njegovog prijatelja i suradnika F. Engelsa. U davna vremena marksizam bijaše obavezan predmet u srednjim školama bivše države. Mogli ste pasti razred ako niste ovladali osnovama marksizma i socijalističkog samoupravljanja. Nakon pada Berlinskog zida i urušavanja komunističkih režima diljem Istočne Europe, marksizam više nije bio tako cool. Čak bi se moglo reći da je iz coola prešao u uncool.

Ali nije netragom nestao. Samo se pritajio i čeka pravi trenutak. Da je tomu tako dokaz je gostovanje Michaela Heinricha koji će 13. ožujka održati predavanje posvećeno Marxovoj teoriji vrijednosti.

Svojevrsna je to najava skorašnjeg izdanja hrvatskog prijevoda Heinrichove knjige Kritika političke ekonomije: uvod u Marxov Kapital I-III.

Niti jedan pravi mladi marksist ne bi smio propustiti ovaj event koji će se spomenutog datuma s početkom u 16 sati odigrati, a gdje drugdje nego u zagrebačkoj MaMi.

U vezi marksizma zauzeli smo stav: marksizam je toliko uncool da je napravio puni krug i sad je todli kul! I još nešto: nisu svi hipsteri – hipsteri. Neki od tih dobrih ljudi zapravo su marksisti. Oni stvarno voze taj bicikl stari i nose djedov škrlak na glavi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu