Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kreće BFEK u Beogradu

Large bg
Utorak
10.06.2014.

Iz Beograda na vrijeme dojavljuju o trodnevnom književnom festivalu koji će se održati od 24. do 27. lipnja (juna ili pak džuna) u Domu omladine Beograda.

"Što je to omladina?", pita volonterka Urška.

"Iz ovog skarednog pitanja možemo vidjeti koliko današnja omladina malo zna o drevnom nazivlju. Omladina – to je kad si mlad", pojasni Ana, "Dom omladine bi, logično, bilo mjesto gdje se mladi ljudi okupljaju i rade nekaj kreativno. Na primjer boje prstima ili izrađuju zgodne patkice od papira. Na taj način mladima se pomaže da ne krenu putem droge i bezakonja."

"Kužim", Urška će, "Megakjut!"

Gdje smo stali… emh, da, na redu je 3. Beogradski festival europske književnosti u narodu poznatiji kao BFEK. Prikazivat će se filmovi nastali prema književnim djelima, pisci će čitati ulomke iz svojih djela, a predviđena je i jedna izložba stripa.

Na popisu gostiju pronalazimo znana imena, tu su: Suzana Tratnik, Mileta Prodanović, Roman Simić-Bodrožić, Terezia Mora, Vida Ognjenović, Ana Ristović, Marija Nenezić i još neki zanimljivi autori.

BFEK organizira izdavačka kuća Arhipelag. Detaljnije o svemu na stranicama Arhipelaga.

izvor: SEEcult
foto: Luka Knezevic - Strika

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu