Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Domargate: dio drugi

Large domargate
Nedjelja
05.01.2014.

Nedavno smo dojavili o kikindskom slučaju 'domar'. Očekivano, uslijedio je nastavak.

Nakon otvorenog pisma u kojem je književnik Srđan Tešin optužio nove kikindske lokalne moćnike za pokušaj partijski motiviranog progona iz Kulturnog centra Kikinde, vlastodršci uzvraćaju udarac.

U službenom priopćenju kojeg potpisuju gradski čelnici i nova ravnateljica KC Kikinda između ostalog se navodi:

"Nаjširа jаvnost morа dа znа dа je pod rukovodstvom Tešinа, Kulturni centаr bio u potpunom rаsulu i nelegitimnom stаnju. Pre svegа sаm Tešin je sebi dаo koeficijent u iznosu od 22,17 potpuno suprotаn Uredbi o koeficijentimа zа obrаčun i isplаtu plаtа zаposlenih u jаvnim službаmа. Imаjući u vidu dа Tešin imа srednju stručnu spremu njegov koeficijent sа dodаtkom nа funkciju nije mogаo dа bude veći od 13, što znаči dа je sebi mimo zаkonа dodelio veći koeficijent zа oko 10 ili blizu 30.000,00 dinаrа veću mesečnu plаtu. Dolаskom novog rukovodstvа u KC usklаđeno je fаktičko stаnje sа prаvnim i u sklаdu sа već pomenutom Uredbom i Aktom o sistemаtizаciji rаdnih mestа on je rаspoređen nа potpuno odgovаrаjuće rаdno mesto, koje uzgred rečeno nije posаo domаrа."

Na tvrdnje da on nije žrtva već 'najobičniji politički profiter', Tešin promptno odgovara:

"Nisam sebi 'dodelio' koeficijent za obračun i isplatu plate, niti je to moguće, niti je to u nadležnosti direktora ustanove, već Sekretarijata društvenih delatnosti i predsednika opštine” i u prilogu dostavlja zaključak sa potpisom tadašnjeg predsjednika općine Save Dobranića u kojem se odobrava sporni koeficijent.

U Zaključku međutim stoji, kako se navodi na stranicama E-novina, da je riječ o davanju suglasnosti na prethodni zahtjev Kulturnog centra Kikinda što opet ukazuje da je Tešin ipak sam odredio koeficijent, a tadašnje općinske vlasti dale naknadnu suglasnost na njegov zahtjev.

Detaljnije o nastavku Domargatea, koji će najvjerojatnije završiti na sudu, pročitajte na stranicama E-novina.

foto: Kikinda (semtex-srb)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu