Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Croatie, la voici

Large francuska
Nedjelja
09.09.2012.

Festival Croatie, la voici sastojat će se od niza kulturnih događaja u Francuskoj između rujna i prosinca ove godine. Francuzi će tako upoznati hrvatsku arhitekturu, vizualnu umjetnost, film, ples, dizajn, glazbu, književnost, izvedbene umjetnosti, gastronomiju itd.

Što se književnosti tiče, hrvatski autori bit će predstavljeni između 22. i 30. rujna na festivalu Est - Ouest u regiji Rhone - Alpes. Pozvani pisci su Ivana Simić Bodrožić, Predrag Lucić, Miljenko Jergović, Slobodan Šnajder, Dubravka Ugrešić, Ivana Sajko, Srećko Horvat, Vedrana Rudan, Daša Drndić i Igor Štiks.

Uz to, književnica Sibila Petlevski predstavit će svoj opus na književnoj večeri 17. studenog u Académie Mallarmé. U Comédie - Francaise bit će predstavljeni hrvatski dramatičari Miroslav Krleža, Marin Držić i Ivana Sajko.

Francuzima će se predstaviti i hrvatski strip autori Danijel Žeželj, Igor Hofbauer, Frano Petruša i Miroslav Sekulić. Naposljetku, s francuskim kolegama upoznat će se petero hrvatskih nakladnika. Najavljena je i repriza drame Kralj Gordogan nadrealističkog autora Radovana Ivšića. Održat će se i brojne druge konferencije i diskusije. Detalje o programu (ukoliko razumijete francuski) možete pronaći ovdje.

izvor: T - Portal i Croatie, la voici
foto: unautreroman

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu