Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čiji je Superman?

Large superman
Četvrtak
31.01.2013.

Pisali smo o dugotrajnoj parnici koja se vodila između korporacija Warner Bros i DC Comics te obitelji Jerryja Siegela, jednog od pokretača stripa o Supermanu.

U dugoj i prljavoj sudskoj borbi donesena je još jedna presuda, ovaj put u korist korporacija. Naime, jedan od federalnih sudova (konkretno, 9th Circuit Court of Appeals) presudio je da je niži sud pogriješio, te je ustanovio da su Warner Bros i DC Comics 2001. godine postigli valjani sporazum sa Siegelovim nasljednicima o korištenju lika Supermana. Sud je donio tu odluku na temelju pisma kojeg je odvjetnik Laure Siegel Larson, kćeri Jerryja Siegela, poslao navedenim korporacijama. Cijelu presudu možete pročitati ovdje.

Presuda je došla u idealnom trenutku za Warner Bros budući da se upravo sprema snimanje njihovog visokobudžetnog filma Man of Steel kojeg će režirati Zack Snyder, a producirati Christopher Nolan.

Još nije poznato hoće li se Siegelova obitelj žaliti na presudu. Ukoliko se odluči na žalbu, slučaj će otići na vrhovni sud S.A.D.-a.

izvor: Hollywood Reporter
foto: metaphorge

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu