Bez povjerenika za Bolognu

Ponedjeljak
13.01.2014.

Prije otprilike mjesec dana izvijestili smo o Javnom pozivu za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Sajmu knjiga u Bologni 2015.

Natječaj je završen, Ocjenivački sud se sastao i donio odluku da se ne prihvati nijedna od dvije pristigle prijave. Evo izvješća sa stranica Ministarstva kulture RH:

"Na samom početku sastanka utvrđeno je da su pristigle dvije prijave:

  - Galerija Klovićevi dvori
  - Hrvatska dječja knjiga


Prijave Galerije Klovićevi dvori i Hrvatske dječje knjige ocijenjene su kao prijedlozi nedovoljno čvrstih koncepcija bez jasne vizije koja bi objedinila sve elemente nastupa Hrvatske kao zemlje gosta na Sajmu knjiga u Bologni 2015. Također, ustanovljeno je da nedostaje precizno definirana povezanost prijedloga s dugoročnom koncepcijom reprezentativnog i inovativnog predstavljanja hrvatske književne, knjižne i likovne produkcije u međunarodnom okruženju, koji je bio postavljen kao jedan od osnovnih kriterija.
Stoga je Ocjenjivački sud jednoglasno donio odluku da se ne prihvati niti nijedna od pristiglih kandidatura, te predložilo da Ministarstvo kulture imenuje povjerenika hrvatskog nastupa na Sajmu knjiga u Bologni 2015. 
Ministarstvo kulture je prihvatilo prijedlog Ocjenjivačkog suda, te će povjerenika imenovati do kraja siječnja 2014."

Što bi rekla naša kolegica Ana iz menadžmenta: "Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man."

izvor: Ministarstvo kulture RH
foto: Jean-Paul Margnac

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu