Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bez pobjednika!

Large krizic kruzic
Srijeda
28.03.2012.

Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2011. godinu ne ide nikome jer je kvaliteta radova poslanih na natječaj preloša. Tako je odlučilo stručno povjerenstvo (u sastavu: predsjednica Marija Kohn te Daša Drndić i Oliver Frljić), priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Drugu nagradu dobila je Ivana Sajko za dramu Krajolik s padom, a treću je dobio Damir Šodan za djelo Chick lit. Povjerenstvo smatra da su obje drame "kritika iščašene stvarnosti u kojoj vladaju nakaradna vrijednosna mjerila i nijedna ne pruža nadu za mogućnost promjene koje bi vodile u pravedniji svijet za sve". Bilo zbog fatalizma, bilo zbog prežvakane teme, bilo zbog naprosto loše kvalitete, bilo zbog nečeg četvrtog, prva nagrada nije otišla nijednoj od ovih drama.  

Javno čitanje drugonagrađenog teksta Ivane Sajko održat će se 23. travnja u HNK Split kad se planira i okrugli stol na temu 'O položaju dramskoga autora'. Dan poslije na istom mjestu održat će se čitanje Šodanove drame. 

izvor: Novi list
foto:  MΛЯK

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu