Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Velika podrška Duginim obiteljima

Large dugine obitelji
Četvrtak
01.03.2018.
Crowdfunding kampanja udruge Dugine obitelji za dotisak slikovnice Moja dugina obitelj završila je jučer, skupivši sveukupno 337% od traženog iznosa. Skupljeno je 10.116 dolara.
Moja dugina obitelj, djelo autora/ice Ive Šegote i Maje Škvorc te ilustratora Borne Nikole Žeželja, prva je slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima u Hrvatskoj i regiji. Prvih 500 primjeraka slikovnice, koje je udruga izdala prvenstveno za svoje članove i podržavatelje, razgrabilo se i prije nego što je slikovnica predstavljena široj javnosti.
Interes za slikovnicom nastavio je rasti i Dugine obitelji odlučile su se za dotisak tražeći donacije od građana i građanki putem kampanje, kako bi omogućili novo izdanje slikovnice u tvrdim koricama te bojanku.
"Nakon što smo podijelili prvih 500 primjeraka slikovnice, poruke i mailovi zainteresiranih osoba nisu prestali stizati. Javljalju nam se gradske i školske knjižnice, zainteresirani roditelji koji žele sa svojom djecom razgovarati o lgbt temama, te i dalje nas iznenađuju pozitivne reakcije i komentari na našu slikovnicu", kaže Daniel Martinović, koordinator udruge. "Samo u prvom danu kampanje skupili smo skoro pa dvostruko više od iznosa kojeg smo prvotno tražili. Gotovo 70% od svih donacija je iz Hrvatske, što nas jako ohrabruje i pokazuje da unatoč izoliranim incidentima postoje mnogi građani i građanke u našoj zemlji koji podržavaju dugine obitelji i našu slikovnicu."

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu