Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 1.1 - 8.1.2017.

Large extra large slika rasknjizje
Nedjelja
01.01.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Život djevojaka i žena, Alice Munro (OceanMore)
Život djevojaka i žena mnogi smatraju jedinim romanom kraljice priča – kanadske nobelovke Alice Munro. Glavna junakinja, djevojčica Del Jordan, živi na očevoj farmi za uzgoj lisica gdje s bratom i bizarnim susjedima otkriva fantastičnu prirodu kojom je okružena. 

2. Franz Kafka: Pripovijetke i rane priče, Franz Kafka (OceanMore)
Opsežno književno djelo Franza Kafke može se dijeliti prema više kriterija, od uvriježene podjele na bilješke, skice, pripovijetke i romane, preko podjele na tekstove objavljene za života i posthumno, pa sve do onih malo zahtjevnijih, primjerice prema dominantnim motivskim skupinama kao što su deteritorijalizacija, postajanje životinjom, funkcioniranje stroja itd.

3. Moja borba, Treća knjiga, Karl Ove Knausgaard (OceanMore)
Bolnim, ponekad samokažnjavajućim detaljima, Karl Ove Knausgaard oslikava svijet prepoznatljiv svakome tko se može prisjetiti intenziteta dječačkih iskustava, svijet u kojem djeca i odrasli vode paralelne živote koji se gotovo nikad ne susreću. Moja borba, knjiga treća najprustovskiji je dio u heksalogu i donosi nam mučna ali i čarobna Knausgaardova slikovita sjećanja na djetinjstvo i izranjajuću samosvijest, i istražuje višeslojnu prirodu vremena, pamćenja i postojanja.

4. Knjiga o travama, Sándor Marai (OceanMore)
Ova knjiga mađarskog klasika Sándora Máraija je poput starih knjiga o travama koje su jednostavnim primjerima htjele odgovoriti na pitanja poput: što treba učiniti ako nekoga boli srce ili ga je napustio Bog. 

Publicistika:

1. Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje, Nebojša Lujanović (CeKaPe)
Knjiga Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje  sadrži sve  što bi trebao sadržavati priručnik za polaznike radionica kreativnog pisanja. Konačno na jednom mjestu imamo naputke i o onome što bi trebalo prethoditi odluci o pisanju, a to je savladavanje zanata; usvajanje temeljnih gradbenih elemenata književnog teksta i čitanje velikih,  vježbanje i ocjenjivanje, i slušanje drugih.

2. Društvena i kulturna dinamika, Paulina Tomić (Jesenski i Turk)
Studija promjena u velikim sustavima umjetnosti, istine, etike, prava i društvenih odnosa... ideja o komplementarnosti središnja je za razumijevanje Društvene i kulturne dinamike, u kojoj Sorokin razlikuje sociokulturne sustave od onih bioloških. 

Događanja:

Booksa je i dalje u blagdanskom lijenom raspoloženju, stoga i dalje pauziramo s programom. No svakako navratite do Bookse u četvrtak 5. siječnja od 16 do 18 sati po zdrave i svježe namernice iz Dobre špajze.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu