Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 10.4. - 16.4.2017.

Large rasknjizje
Subota
08.04.2017.

Noviteti:

Proza:

1. 21 priča o sreći, David Albahari (Booksa i MaMa)
Objavljena je četvrta knjiga u MaMinoj i Booksinoj biblioteci Prijatelji. Riječ je o zbirci vrlo kratkih priča srpsko-kanadskog pisca Davida Albaharija.

2. Violina iz Auschwitza, Mariu Àngels Angladu (Hena com)
Na koncertu u Krakovu glazbenik jednog trija upoznaje samozatajnu i tihu Reginu, violinisticu sa savršeno uštimanim glazbalom, ni ne sluteći kakva se povijest i priča kriju iza tog začudnog instrumenta. 

3. Tijela bez težine, Valeria Luiselli (Edicije Božičević)
Ovaj kompleksan roman napisan je gotovo bestežinskim stilom. Naime dok Luisellina proza u ovome romanu naizgled glatko teče, obogaćena suptilnim poetskim i filozofskim elementima, njegova je struktura zamršena i majstorski izvedena.

Poezija: 

1. Pomoćno vrijeme postojanja, Mario Suško (MeandarMedia)
'Ove pjesme su poput Goyinih Strahota rata, prožete tankoćutnim slikama i ustrojnom vrsnoćom, predočujući čitatelju paradoks i ironiju preživljavanja smrti.' (Robert Karmon)

Događanja:
Tjedni program u Booksi počinjemo u utorak 11. travnja u 19 sati s tribinom Od riječi do riječi, na kojoj nam gostuju dva vrlo zanimljiva gosta Muanis Sinanović i Bojan Savić Ostojić. Tribinu vodi Dinko Kreho.

U srijedu u 19 sati ugošćujemo Zbele Na Tron i večer Lez/bijske poezije, dok u četvrtak u 19 sati navratite na predstavljanje antologije klimatske fikcije Homo Climaticum Zelene akcije i Bookse.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu