Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Putopis: Istanbul

Large 1890
Utorak
02.03.2010.

fotka: Anahit Hayrapetyan

U listopadu 2009. dvadeset mladih književnika iz Jugoistočne Europe i Velike Britanije zaputilo se vlakom iz Sarajeva, Bukurešta i Ljubljane prema Istanbulu, u sklopu međunarodnog projekta nazvanog Word Express. U Zagrebu su im se pridružili Marko Pogačar i Mima Simić koji su preko Skopja i Soluna vlakom doputovali do Istanbula, gdje su sudjelovali na više različitih događanja, uključujući i novi književni festival Istanbul Tanpinar Literature Festival kao i godišnji Sajam knjige u Istanbulu.

O vlaku za Beograd koji po običaju kasni u polasku, Beogradu u rano jutro, kavi u hotelu Moskva, pljeskavicama, presijedanju na vlak za Skopje, lokalu Saloon, Skopljanskoj čaršiji, grobu Goce Delčeva, Vardaru, pogledu na Solunsku luku, malom restoranu s terasom, patlidžanima punjenima sirom i rajčicom, čađavim rubovima Istanbula i egzotičnom Bizantu čitajte u eseju 'Cvijeće za pticu rugalicu ili do Istanbula u jednom dahu' Marka Pogačara u našoj Zadaćnici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu