Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Otvoren Sajam knjiga u Leipzigu

Large leipzig buchmesse Buchmesse-Leipzig (Foto: Oliver Caplikas / Flickr)
Četvrtak
17.03.2016.
U četvrtak je otvoren Sajam knjiga u Leipzigu, jedan od najstarijih i najvećih kulturnih događaja te vrste u svijetu koji je ove godine posvećen temi izbjeglištva.
"Odnos prema izbjeglicama i migrantskim kretanjima će biti odlučujući čimbenik u formiranju budućnosti Europe, a integracija useljenika će biti središnji izazov u desetljećima koje dolaze", rekao je uoči otvaranja direktor sajma Oliver Zille, koji je ustvrdio kako se rasprava o migraciji mora voditi na europskoj razini te kako je Leipzig za to idealno mjesto.
U sklopu sajma i pratećeg festivala Leipzig čita bit će predstavljena i nova književna djela jugoistočne Europe, u suradnji s prevoditeljskom platformom Traduki i u programu Bijeg, migracija i domovina. U programu sudjeluju i hrvatski autori Marina Vujčić i Kristian Novak.
Na sajmu koji traje do nedjelje predstavit će se više od 2200 izlagača iz 42 zemlje. U Leipzigu je svojim štandom prisutno i hrvatsko Ministarstvo kulture.
Prvog dana dodijeljene su glavne nagrade: onu za beletristiku dobio je njemački autor Guntram Vesper, za stručnu literaturu Jürgen Goldstein, a prevoditeljica Brigitte Doebert nagrađena je za prijevod romana Bore Čosića Tutori.
***

izvor: Hina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu