Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 14.9.2007.

Large 369
Ponedjeljak
17.09.2007.

Naši košarkaši na EP-u ponovno su poraženi, ovaj put u puno važnijoj utakmici, u četvrtfinalu protiv Litve (poraženi u završnici zbog kretenizma). Mi smo opet pratili kretanje rezultata putem interneta i igrali kviz po istom principu - Ðepe i Kaspa su gledali utakmicu (i iznervirani došli na pola kviza), dok smo Iko i ja tu bili od početka.

Sastavljanja kviza ovog se puta uhvatio stanoviti Zoran, iz ekipe Čušpajz. Kako je Zoran zakasnio na kviz (došao je negdje u sredini), primjedbe i psovke stizale su na krivu adresu – jadna Marija, milosti puna.

Pitanje koje je objektivno odlično, ali i jako teško za ispravljanje (kao i za pošteno bodovanje) bilo je nabrojati sve susjede Rusije (uključujući i pomorske), njih ukupno šesnaest. Mi smo nabrojili dvije pogrešne i dobili nula bodova – ta, tko bi se sjetio Norveške na krajnjem sjeveru i Azerbejdžana? Također, pitanja koja je teško ispravljati su ona u kojima se traži nabrajanje glumaca... Ako se baš inzistira na tome, onda je potrebno unaprijed ispisati popis s IMDB-a. Ali, i dalje nije lako za ispraviti.

Uz Los Smegmas Pantalones, Prijateljice znanja, Ispikese i sjecičuture, Djevojku i ružne (nikad ne uspijem popamtiti imena svih ekipa – zato smo i stavili to pitanje u kviz koji davna sastavismo - mada me ovaj put memorija služi), tu su bili i Muškarac, žena i pas 2, čiji povratak pozdravljam. Kviz je bio opskuran, dođite opet, drugi put neće biti (valjda). Atmosfera je bila ležerna, kao u pravom dnevnom boravku neke vesele zajednice. Mada, kako se kviz približavao kraju Marija je sve teže zauzdavala disciplinu. Valjda je jasno da je to zbog rasta adrenalina prije proglašenja pobjednika.

Ovaj put dvojbe oko pobjednika nije bilo – Minimax je pobijedio s uvjerljivom razlikom – čak deset ispred drugoplasiranih LSP-a i nešto više od trećeplasiranih Ispikesa. Kako je Peras rekao: "Nama pašu ovi opskurni kvizovi." Čini mi se da je autor uvrštavao pitanja za koja je mislio da sigurno nitko neće znati odgovor, što nije dobro jer time sastavljač na sebe navlači bijes igrača. No, mi smo meštri za takve stvari. U konačnici, na kvizu je ponovno bilo zabavno - bilo je dosta zanimljivih dosjetki, koje sam ja zaboravio jer sam lijeno tele koje se uhvati pisanja Štaba tek u nedjelju navečer, umjesto da pišem onako lijepo mamuran u subotu kad se probudim, u ranim popodnevnim satima.

Kviz možete odigrati - ovdje.

Tonči Raić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu