Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Fokus na Mostar

Large mostar Foto: Maman Voyage / Flickr
Ponedjeljak
29.08.2016.
Od 23. do 25. rujna u Mostaru se održava drugo izdanje regionalnog književnog festivala Poligon koje će okupiti autore iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.
Tema ovogodišnjeg programa je Sloboda: sloboda govora, kretanja i misli. 
Na okruglom stolu diskutirat će se o ulozi autora i umjetnika u svjetlu globalno rastuće ksenofobije, terorizma, izbjegličke krize i desničarske renesanse. Poseban okrugli stol na temu Harper Lee: Adressing and Overcoming Racial Inequality Through Literature in America bit će posvećen temi segregacije u djelima američke autorice Harper Lee, koja je preminula ove godine. 
Glavni cilj programa je vraćanje fokusa na mostarsku književnu scenu, te pretvaranje grada u međunarodnu književnu pozornicu za pisce iz cijele bivše Jugoslavije i Europe. Poligon također uključuje i druge žanrove te promovira Hercegovinu kao kulturnu i gastronomsku regiju. U muzičkom dijelu programa tako nastupaju mostarski indie band Jesters Play, američki blues gitarist Keegan McInroe i DJ Marina Mimoza
Poligon je kulminacija cjelogodišnjeg programa Poligon Offline, gdje su se već predstavila imena poput Marka Pogačara, Borivoja Radakovića, Krune Lokotara, Stanislave Nikolić Aras i dr. Pokretač festivala je mostarski autor Mirko S. Božić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu