Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Finalna večer Revije

Large revija Revija malih književnosti
Četvrtak
22.10.2015.
Naše druženje s književnicima Baltika primiče se kraju, no posljednje večeri Revije malih književnosti nam dolaze jako zanimljivi gosti. 
U 20:00 književnu večer počinjemo s glavnim predstavnikom estonskog suvremenog pjesništva, Jürgenom Roosteom, koji osim što je urednik i novinar, također je i organizator pjesničkih večeri i festivala. Rooste finalnu večer revije otvara čitanjem iz nekih od svojih nagrađivanih knjiga poezije. 
Zatim dolazi Sergej Timofejev iz Latvije koji, osim što je dio kreativnog kolekiva Orbita, također je i DJ koji svoju umjetnost nerijetko kombinira s glazbom, performansom, pa i PC igrama, što mu je donijelo veliku popularnost u Latviji. 
Za kraj se upuštamo u razgovore s Undinė Radzevičiutė, dobitnicom nagrade Europske komisije za književnost za roman Ribe i zmajevi, nakon čega je i službeno zatvaranje ovogodišnje Revije malih književnosti.

Vidimo se u Booksi!
***

Matea Jakovina

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage revija 1 22.10.2015.

Čudnovati žanrovi Baltika

Kako se prva večer Revije malih književnosti primicala kraju, tako je maglovit pojam 'baltičke književnosti' počeo poprimati jasne konture. 

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage 399131951 dd2895c2fe z 30.10.2014.

Iz kuta

Autor: Eljan Tanini (Revija malih književnosti 2014, Albanija)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu