Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Eagleton u Filozofskom teatru

Large eagleton Foto: Rosa Luxemburg - Stiftung / Flickr
Utorak
29.03.2016.
Idući gost Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 7. travnja jedan je od najpoznatijih teoretičara književnosti i kulturologa, britanski profesor Terry Eagleton
Eagleton će održati predavanje Shakespeare i priroda tragedije u povodu 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, a potom slijedi razgovor sa Srećkom Horvatom, voditeljem Filozofskog teatra.
Eagletonovo gostovanje održava se u sklopu globalnog programa događanja i aktivnosti Shakespeare Lives kojim se tijekom 2016. godine slave njegova djela i njegov utjecaj na kulturu, obrazovanje i društvo.
Terry Eagleton rođen je u radničkoj katoličkoj porodici irskog porijekla, studirao je u Cambridgeu, a predavao na Sveučilištu u Oxfordu i Lancasteru. Autor je četrdesetak knjiga iz područja komparatistike i kulturologije, a njegova Književna teorija prodana je u preko 750 tisuća kopija. Na hrvatski je prevedeno dvadesetak njegovih djela, a posljednja knjiga Kultura i smrt boga objavljena je prošle godine u izdanju Naklade Ljevak

***

izvor: tportal
Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage 149 17.10.2008.

Dr. Ostojić: Terry Eagleton

Marksistička perspektiva u književnosti Terryja Eagletona jednog bi čitatelja mogla dovesti do lijepe djevojke. Kako? Odgovara dr. Ostojić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu