Page arrow

Besplatni trio

Large freud Foto: argentum nitricum / Flickr
Ponedjeljak
04.06.2018.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri zbirke nagrađivanih hrvatskih pjesnika.

Riječ je o zbirkama Freud na Facebooku Davora Ivankovca, nagrađenu Goranom za mlade pjesnike 2012. godine i Kvirinom za mlade pjesnike 2013. godine, Crna pokrajina Marka Pogačara, višestruko nagrađivanog i prevođenog pjesnika, te Tihi alati Milka Valenta, koji je za doprinos poeziji nagrađen Maslinovim vijencem 2009. na 19. pjesničkoj manifestaciji Croatia rediviva. 
Davor Ivankovac (1984.) dobio je niz nagrada za svoju poeziju, književnu kritiku i prozu. Poezija mu je prevedena na nekoliko jezika i zastupljena u nekoliko domaćih i inozemnih panorama i antologija. 
Marko Pogačar (1984.) je široko nagrađivan i prevođen pjesnik i urednik časopisa i zbornika. Bio je stipendist brojnih stranih fondacija. Objavio je pet zbirki poezije, dvije knjige eseja, dvije prozne knjige i jednu publicističku. Posljednju knjigu, zbirku poezije Zemlja Zemlja, objavio je početkom godine u izdanju Frakture.
Milko Valent (1948.) je poznati i nagrađivani prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar. Dosad je objavio 32 knjige, zastupljen je u 29 antologija i 49 domaćih te inozemnih izbora, zbornika pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Njegovi tekstovi prevedeni su na trinaest jezika. Početkom godine objavio je zbirku poezije Otvorena rosa u izdanju VBZ-a.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu