Utorak
02.05.2017.

Sve, baš sve
A+ A-

"Bolujem od rijetke i slabo poznate bolesti. Ukratko, alergična sam na sve, na cijeli svijet.  Ne napuštam kuću, zapravo nisam izašla iz nje već sedamnaest godina. Jedini ljudi koje viđam su mama i moja njegovateljica Carla.

Međutim, jednog dana se ispred susjedne kuće pojavio kamion za selidbe. Pogledala sam kroz prozor i ugledala njega. Visok je, mršav i sav u crnom – crna majica, crne traperice, crne tenisice i crna kapa koja mu potpuno prekriva kosu. Zamijetio me kako virim kroz prozor i uzvratio pogled. Gledali smo se bez treptanja. Nisam mogla skrenuti pogled. Zove se Olly.

Možda i ne možemo predvidjeti budućnost, ali ponešto ipak možemo. Na primjer, sigurna sam da ću se zaljubiti u njega. I to će potpuno sigurno biti prava katastrofa…"

Čim je objavljen, roman je postao bestseler New York Timesa, dobio mnoštvo hvalospjeva i prema njemu je već snimljen film, koji u hrvatskim kinima počinje igrati 18.svibnja. Preporučuje se kao obavezno štivo svima koji su voljeli Grešku u našim zvijezdama i Ako ostanem, kao i svima onima koji žele pročitati toplu i romantičnu priču o ostvarenim željama i prilikama koje moramo iskoristiti u životu.

Nicola Yoon (1972.) odrasla je na Jamajci i u Brooklynu. Trenutačno živi u Los Angelesu, sa suprugom i kćeri, koje voli više od svega. Sve, baš sve njezin je prvi roman. Ilustracije u romanu izradio je njezin suprug David Yoon.

„Nježna, maštovita i prekrasno napisana Sve, baš sve jedna je od najboljih knjiga koje sam pročitala ove godine."
Jodi Picoult

„Romansa koja će vas posve obuzeti."
Publishers Weekly

Prevela: Kristina Kegljen
 

POVRATAK NA VRH STRANICE