Utorak
31.03.2015.

Zeton, predvorje
Extra_large_4999428925_30ab0b6361_z
A+ A-
Od četvrtka do subote predvorje hotela Zeton pretvora se u bekstejdž kluba koji nosi isto ime. Večeras u njemu pjeva jedna od ovih novih instrumentalnih klapa. Mnogo ih je, gužvu su stvorili u predvorju; svaki turist koji se spusti liftom ostane iznenađen. Menadžerica kluba tumači mladom tenoru da je u ovom hotelu bio papa; ne ovaj ni prošli, nego onaj pretprošli; ne zapravo ni Ivan Pavao, nego onaj prije njega. Konobar nosi tacnu punu plavih bočica vode i dijeli ih klapi. Oni ga zezaju, glasni su. 
 
Tenor je rastresen, ne sluša što mu se priča, ali postavlja pitanja: što je papa radio, zašto je došao i tako dalje. Blagoslovio je hotel, to je zapravo bilo prije nego je postao papa, ali... svejedno... odgovara menadžerica, a on joj prilazi bliže, hvata ju oko struka i pomiče u stranu prema velikom pitaru s bambusom. Izvlači mu se iz zagrljaja, neugodno joj je, starija je dvaput od njega. On nategne gutljaj vode, zagleda joj se u oči i krene zalijevati bambus; a onda pomakne bocu i polako izlije sve na pod. Ona je pognula glavu, gledala kako se na starom perzijskom tepihu natapaju ptice.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.