Utorak
20.01.2015.

Želei
Extra_large_stolica_zelei
A+ A-
Prva stvar koju sam ukrao bila je vrećica žele bombona. Zapravo ne znam jesam li kasnije još nešto ukrao; vjerojatno jesam, i vjerojatno su to bile neke veće stvari, ali sam ih sve potisnuo. Prije nego sam bombone stigao staviti u džep, žena me uhvatila. Ne prodavačica, nego jedna plava, prsata susjeda. Nije me nikom prijavila, samo me odvukla van i prijeteći ponavljala Sve ću ti pokazat
 
Kad smo trebali prijeći cestu, otrgnuo sam joj se iz ruke, pretrčao zebru i popeo se na trafostanicu na koju sam se inače znao penjati. Gledao sam je odozgo, nije me namjeravala loviti; stajala je sasvim ozbiljna i onda otišla. Sunce je peklo. 
 
Tek kasnije, mnogo kasnije, vidio sam je na televiziji. Brzo je napredovala u politici, došla je čak do vlade, ali su je onda uhapsili zbog nekih milijuna. Dok su je policajci nježno gurali u auto, sjetio sam se one naše scene sa želeima, ali nisam razmišljao o njoj – vidio sam sebe kako sa nepunih šest godina stojim na trofostanici, miran kao pred bitku; kao da sam u tom trenutku odrastao.

***

A.Z. Stolica
foto: Katarina Zlatec
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.