Utorak
06.05.2014.

Vižla
Extra_large_stolica_zlatarina_vizla
A+ A-
Strašno se prepao kad je nekoliko puta zalajao pas iz susjednog stana, ali se brzo pribrao. Vrata je otvorila mala starica i osmjehnula mu se. Rekao je da treba očitati mjerilo za struju i krenuo još nešto dodati, a ona ga je prekinula ponudivši ga pićem. U ruci je držao fascikl s papirima koje je još jučer skupio iz kutije za reciklažu.
 
Sjedili su za stolićem u kuhinji i pili umjetan narančin sok. Kako je starica bila očito slabovidna, on je slobodno pogledom prekopavao po stanu, a ona je pričala: Kod ovih susjeda mađarska vižla. Ista ko i kod nas šta je bila, ista! Jednu noć pasi je iskidali... Svi smo plakali za njon. Živa je ona bila još ujutru, al nije više bila za ozdravit i ćaća je tako odvede nakraj sela, čoviku jednon da je ubije. 
 
Kad prošla i godina dana (mene je mater vadit angine vodila) u šumi iza bolnice... Eto ti nje! Vižla naša! Mater nije virovala, a onda je po ožiljcima poznala i kući je vratili. Ko zna kako je ona jadna priživila i di je tu godinu bila...!
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.