Petak
28.02.2014.

Stižu 'Mikropriče'
Extra_large_uvod_mikrobi
A+ A-
Želite na internetu pročitati nešto kratko, a statusi na Facebooku ipak ne zadovoljavaju vaš ukus? Voljeli bi pročitati dobro djelo, a nikako da otpuhnete prašinu s debele knjige i otvorite prvu stranicu? Čak i ako čitate Rat i mir, ostavite sad tog Tolstoja po strani i obratite pozornost na našu novu rubriku - Mikropriče.
 
U ovoj rubrici moći ćete čitati priče koje ispunjavaju tek jedan kriterij: nisu duže od 900 znakova. 
 
To nisu priče u nastavcima. To nisu vicevi ili dosjetke. Nećete ih moći prepričati u veselom društvu. To nisu fragmenti. To su, jednostavno, tekstovi koji unutar malog prostora pokušavaju čitatelju ispripovijedati dobru priču. 
 
Objavljivat ćemo po jednu priču svakog utorka i petka. Autori priča su A. Z. Stolica (utorak) i Ružica Aščić (petak).
 
Ime 'A. Z. Stolica' nije pseudonim, nego pravo ime autora rođenog u Splitu 1985. Završio je studij hrvatskog jezika i književnosti i filozofije. Piše Stvari na adresi alkatmer.tumblr.com. Od 2012. živi u Zagrebu.
 
Ružica Aščić rođena je 1987. Završila je studij novinarstva i povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Voli pisati priče i objavljivala ih je u ZarezuUlazniciFantomu slobode, na Arteistu te u Sandorfovoj antologiji Bez vrata, bez kucanja
 
foto: plantkoni u San Diegu (Kevin Baird)
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.