Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Stiže jubilarno izdanje HRFF-a!

Large novo

Foto: Facebook

Utorak
29.11.2022.

Prosinac je na vratima, što znači samo jedno - pred nama je novi Human Rights Film Festival!

Dvadeseto izdanje nama omiljenog festivala posvećenog ljudskopravaškim temama i autorskom filmu održat će se od 4. do 11. prosinca 2022. godine u kinima Tuškanac, Kinoteka, Dokukinu KIC te klubu Močvara. 

Filmski program započinje u nedjelju, 4. prosinca u Kinu Tuškanac filmom Godine super osmice dobitnice Nobelove nagrade za književnost Annie Ernaux koji autorski supotpisuje sa sinom Davidom Ernaux-Briotom. Film čine obiteljski filmovi snimljeni između 1972. i 1981. godine koji predstavljaju više od puke obiteljske arhive i funkcioniraju kao zrcalo načina života i društva u desetljeću nakon 1968. te direktno utječu na teme kojima se bavi u svom šezdesetogodišnjem stvaralačkom životu.

Predstavit će se 26 igranih i dokumentarnih filmova koji su obilježili ovu godinu, među kojima se ističu dobitnik nagrade žirija Filmskog festivala u Veneciji Saint Omer redateljice Alice Diop, igrana Sparta jakog dokumentarnog naboja redatelja Ulicha Seidla, Nema medvjeda Jafara Panahija, redatelja kojeg je iranska vlast osudila na šestogodišnju zatvorsku kaznu kako bi ga spriječila da snima filmove, najnoviji dokumentarni filmovi Sergeja Loznice Prirodna povijest uništavanja i Kijevski proces, raskošni kolonijalni triler Alberta Serre Priča s Pacifika te najznačajniji naslovi regionalnih autora koje predvode medicinski dokumentarni triler Još jedno proleće Mladena Kovačevića i na Mostri premijerno prikazana igrana drama Da li ste videli ovu ženu? Matije Gluščevića i Dušana Zorića sa Ksenijom Marinković u glavnoj ulozi.

Svojim drugim dugometražnim filmom Afterwater prikazanim na ovogodišnjem Berlinaleu na HRFF se vraća Dane Komljen, a hrvatsku premijeru imat će nagrađivani dokumentarni film Pomrčina Nataše Urban. U kratkometražnom programu prikazat će se film Banija Nebojše Slijepčevića Refrakcije Vladislava Kneževića koji će na HRFF-u imati svjetsku premijeru.

Više o programu doznajte ovdje, a ulaz na sve projekcije festivala je slobodan.

Vidimo se!

Izvor: HRFF

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu