Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Šestoro o prvima: Renato Baretić

Large novo

Foto: Šestoro o prvima, 'Facebook'

Srijeda
01.06.2022.

Sve koje zanimaju ti neobični životi pisaca prilikom stvaranja svoje prve knjige koja mijenja karijere, imaju se priliku uključiti u posljednju epizodu programa Šestoro o prvima: kako su nastajala debitantska književna djela hrvatskih pisaca

U finale programa u petak, 3. lipnja s početkom u 20 sati stiže Renato Baretić koji će govoriti o svom uspješnom proznom prvijencu Osmi povjerenik

Renato Baretić je rođen u Zagrebu 1963. godine, a od 1983. godine živi isključivo od pisanja – u najvećoj mjeri i bez prestanka kao novinar u brojnim hrvatskim i stranim medijima, ali i kao romanopisac, pjesnik, sastavljač pitanja za kvizove, predavač kreativnog pisanja, televizijski i filmski scenarist, (ko)autor tekstova za kazališne predstave... Bio je suosnivač i prvih deset godina umjetnički direktor Pričigina, festivala pričanja priča u Splitu, gdje je stalno nastanjen od 1996. godine. Objavio je romane: Osmi povjerenik (2003.), Pričaj mi o njoj (2006.), Hotel Grand (2008.) i Zadnja ruka (2021). Djela su mu prevedena na brojne strane jezike, a u Hrvatskoj su doživjela niz reizdanja.

S autorom razgovaraju njegovi kolege pisci Antonela Marušić (Nora Verde) i Igor Rajki, a razgovor možete pratiti putem Zoom poveznice i Facebook stranice projekta.

Dosad su u okviru ovog programa predstavljene tri knjige proze, Sloboština Barbie Maše KolanovićPonoćni boogie Ede Popovića i Mjesto na kojem ćemo provesti noć Romana Simića i dvije pjesničke zbirke, Pisaljka nekog mudraca Ane Brnardić Opriou Pijavice nad Santa Cruzom Marka Pogačara. 

Do petka imate dovoljno vremena smisliti koje pitanje za autora, možda o tome kako je pisao stanovnike otoka Trećića i koliko su mu prirasli srcu, kako je osmislio trećićanski jezik... Pa čak i kako su mu se svidjeli film i predstava koji su adaptacije romana. Mnogo je opcija, stoga provedite kraj radnog tjedna u razgovoru o pisanju!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu