Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Servis za pjesmu

Large untitled design

Stručni savjet 'Servisa za pjesmu'.

Četvrtak
02.12.2021.

Servis za pjesmu je platforma na kojoj će se odviti radionica pisanja poezije, ali, kako najavljuju organizatori, na dosad neuobičajen način.

O čemu se radi? O tome da će rezultati ove radionice biti vidljivi svima na web stranici Servisa za pjesmu, na način da se proces čitanja, analiziranja i stvaranja poetskog djela učini vidljivim, zanimljivim i edukativnim kroz kratke animacije u kojima se pjesme pristigle na natječaj uređuju, odnosno servisiraju.

Servis za pjesmu tako raspisuje književni natječaj za mlade od 18 do 25 godina koji se već bave pisanjem pjesama ili se ovom prilikom žele okušati u ovoj književnoj disciplini. Pjesme pristigle na natječaj pregledat će stručni savjet kojeg čine pjesnikinja Martina Vidaić i pjesnici Marko Pogačar i Ivica Prtenjača. Stručni savjet odabrat će, među pjesmama pristiglim u roku, 24 pjesme koje će potom biti uređene, odnosno korigirane na način da se ne mijenja njihova suština, da ih se ne dopisuje, ali da uz stručne korekcije njihova poetska struktura bude bolja.

Uvjeti natječaja:

  • Na natječaj se mogu prijaviti osobe između 18 i 25 godina koje do sad nisu objavile vlastitu ii zajedničku knjigu pjesama.
  • Svaki sudionik/ica može na natječaj poslati jednu pjesmu. Tema, dužina i vrsta pjesme su slobodni.
  • Pjesme trebaju biti napisane hrvatskim standardnim jezikom.
  • Rok za slanje pjesme je 6.12.2021.
  • Pjesme se šalju isključivo na prijavnom obrascu koji se nalazi na web stranici Servisa za pjesmu, ispod teksta natječaja. Svi sudionici natječaja suglasni su da se njihove pjesme tekstualno korigiraju, mijenjaju i takve budu objavljene na stranici Servisa za pjesmu. Prijavni obrazac treba preimenovati te ga nazvati prema vlastitom imenu i prezimenu („Ime Prezime.doc“).
  • Pjesme se šalju e-mailom na adresu: serviszapjesmu@gmail.com
  • Sudionici čiji pjesme budu izabrane za sudjelovanje u projektu bit će obaviješteni e-mailom.
  • Pjesme će se na stranici Servisa za pjesmu nakon završetka roka za prijavu objavljivati sukcesivno, pojedinačno, u kraćim vremenskim intervalima do kraja 2021. godine.

Cilj projekta, ističu pokretači, jest poticanje čitanja i pisanja poezije, unaprjeđenje vještina pisanja i uređivanja vlastitih poetskih uradaka, te besplatna podrška kreativnim pojedincima kroz ovu radionicu kreativnog pisanja koja se može pohađati i u najudaljenijem i najmanjem mjestu u kojem ovakav sadržaj inače nije dostupan. Autor i voditelj projekta te stručni "serviser" pjesama sudionika/ica je Ivica Prtenjača.

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage casey thiebeau 9b7rltrnjd8 unsplash 09.01.2024.

'Grad: konstrukcija': Oštra i beznadno nježna

Zbirka Martine Vidaić djelić po djelić sastavlja mozaik ženskog identiteta. Od seksualnosti i estetike, čežnje i destruktivnosti do principa stvaralaštva i društvene odgovornosti.

Piše: Lucija Butković

Kritike
Homepage alex avalos dnunjiucg5c unsplash 14.03.2023.

'Kino Sloga': Poetičnost autobiografskog

Knjiga Ivice Prtenjače na vrlo uspio, realističan, a istodobno poetičan način, opisuje svjetonazor i dogodovštine jednog siromašnog dječaka u sustavu koji, u svakom slučaju, nije bio savršen.

Piše: Luca Kozina

Na blic
Homepage copy of copy of copy of copy of na blic o knjizi   predlo%c5%beak 28.02.2022.

Na blic o knjizi: 'Stjenice'

Martini Vidaić postavili smo blic pitanja o knjizi 'Stjenice', za koju je nedavno dobila Nagradu Štefica Cvek.

Piše: Booksa

Kritike
Homepage mv5bmty2nzgzmdctmmyxms00njvilwiwntctotyzoty5ntq2mdiyxkeyxkfqcgdeqxvyndyyndgzotu . v1 25.01.2022.

Što ostaje poslije teksta?

Ispripovijedan u dahu, bez poglavlja i pasusa, roman 'Stjenice' Martine Vidaić priča je vrijedna HBO serije o ženi koja, nakon što je doživjela prometnu nesreću, ostavlja svijeću da gori i odlazi iz stana kako bi se upustila u niz pikarskih avantura.

Piše: Dunja Ilić

Kritike
Homepage photo 1613464789351 24b80d158795 04.01.2022.

U retrovizoru života

Roman 'Sine, idemo kući' Ivice Prtenjače stilski je vješto satkano štivo u čijem je epicentru intimna priča o gubitku jednog roditelja.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage photo 1548335684 7d082b06d74d 30.11.2021.

Šutnja i odgovornost

Opsegom nevelika, zbirka pjesama 'Trg, tržnica, nož' Martine Vidaić u sebi krije začuđujuću metaforiku, kako društveno-političke, tako i mijene u ljudskoj prirodi.

Piše: Anja Tomljenović

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu